Terrazzo

Vad är terrazzo?

platsgjuten-terrazzoTerrazzo är ett av världens första golvmaterial som har sitt ursprung kring medelhavet. Hantverkstekniken användes redan i Antiken och har sedan dess bevisat sin funktion vad gäller hållbara och slitstarka golv som dessutom är mijlövänliga och anti‐statiska.

Naturmaterialet som terrazzo består av kallas för ballast (dvs stenmaterial, oftast marmor och krossat glas) som blandas med cement. Ballasten kan varieras i färger och storlek, även cementpastans färg kan påverkas i otaliga färger. Yttligare kan terrazzoytan innehålla konstnärliga ”överraskningar” i form av stenar i avvikande färg och inslag av olika detaljer av annat material. Även terrazzosocklar kan skapas i olika färgvariationer.

Terrazzo lämpar sig främst för utrymmen med hög persontrafik så som i trapphus, köpcenter, sjukhus, tunnelbanor, entréer osv. Terrazzo har en oerhörd slitstyrka och enastående hållbarhet samtidigt som golvet är extremt lättstädat som i sin tur resulterar i låga driftkostnader. Plus i kanten är att det blir ett svalare innerklimat sommartid och energibesparingar vintertid.

Platsgjuten terrazzo

Platsgjuten terrazzo

Platsgjuten terrazzo

Platsgjuten terrazzo